Argentina del II

Tenkte jeg skulle skrive litt om noe av det vi fikk oppleve i Argentina. Vi hadde fullt program hver eneste dag i to og en halv uke. Det var mye sosiale ting (sightseeing++), men mest undervisning. Undervisningen bestod av å besøke ulike menigheter og kirker (gjerne noen av de største og mest voksende i Buenos Aires), samtaler/undervisning med dyktige argentinske kristne ledere og pastorer, chapel-møter på bibelskolen hvor vi overnattet, og ikke minst konferansen i Cordoba. I tillegg hadde vi personlig tid i bønn og Bibellesning hver morgen i en halvtime, og noen få samlinger med bare klassen hvor vi delte tanker og erfaringer, og ba sammen.

Argentina er et katolsk land, men likevel vokser den karismatisk protestantiske bevegelsen veldig sterkt i mange områder. Det var helst disse pinsemenighetene vi fikk se. Det var veldig kult å få oppleve argentinsk kristen kultur. Den er ganske annerledes fra den norske.. De kristne som vi kom i kontakt med levde med troen på utsiden. De hadde ikke mye menneskefrykt! (altså de var ikke redd for å vise hva de trodde på i fare for hva andre måtte mene og synes). Tro er ikke noe privat som en bare holder for seg selv slik vi gjør i Norge – det er noe som man bærer stolt og viser fram. Det tror jeg vi alle synes var veldig inspirerende..

Vi var på mange fine og lærerike møter, men det var ikke alle møtene som gjorde mest inntrykk på meg. Det som gjorde sterkest inntrykk på meg var Substans-samlingene. Vi hadde ikke så mange samlinger, men de få vi hadde var helt utrolige. Det var noe som løsnet – alle ble trygge på å være seg selv og turde å vise sårbarhet. Vi fikk være ærlige med hverandre, støtte hverandre, dele erfaringer, oppmuntre og styrke hverandre. Spesielt når vi ba sammen. Aldri har jeg opplevd Guds kraft i bønn (sammen med andre) på denne måten. Det var en utrolig sterk og vakker opplevelse som ikke går an å beskrive med ord.

Sangen Oceans (Where feet may fail) av Hillsong var turens «theme song» om man kan si det sånn. Det var den sangen vi alltid sang da vi var samlet. Teksten ble til en bønn som vi ba for våre egne trosliv. Spirit lead me where my trust is without borders. Let me walk upon the waters, wherever You would call me. Take me deeper than my feet could ever wander. And my faith will be made stronger, in the presence of my Savior. Vi sang det om og om igjen i en vakker acapella. Det er noe jeg aldri vil glemme.

Reklamer
Argentina del II

2 kommentarer om “Argentina del II

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s